Kópic és Kiskópic csoportok táborai 2020.

Július utolsó napjaiban Visegrádon táboroztak a Kiskópicos táncosok. A hosszúra nyúlt kényszerszünet után a táborozás célja nem is lehetett más, mint a közösségi élmények újbóli átélése. Ennek tökéletes alapot adott a festői szépségű környezetben elhelyezkedő Madas László Erdei Iskola. A visegrádi Fellegvár lábánál, a Mogyoróhegyen megbúvó faházak, a Makovecz Imre által tervezett kultúrház, a minden irányban kanyargó Duna első pillantásra magával ragadta a csoportot.

Természetesen a táncos cipők sem maradtak ki az utazótáskákból. Az Alföld és Erdély közé ékelődött Szilágyság magyar tánckultúrájával ismerkedtek a táncosok. A páros táncok, nóták tanulása mellett, bepillantás nyertünk a Szilágyság tövisháti falvainak történetébe.

Augusztus második hetében Kiscsőszön táborozott a Kópic Néptáncegyüttes. Ismét egy fantasztikus hetet tölthettek el Kiscsőszön. Két táncanyaggal foglalkoztak, szilágysági és györgyfalvi táncokban mélyültek el. Szilágysági táncokat az együttes művészeti vezetői Spiegel-Szabó Viktória és Spiegel Zoltán tolmácsolásában tanulhattak, míg a györgyfalvi táncokat Gyémánt-Csontos Lívia és Gyémánt Ádám tanította.  Minden este élő zenés táncház volt a Pajtában, de volt sok móka-kacagás, fürdőzés is!