Szakkörök és klubok

CÉRNÁRA CINEGÉRE -KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS GYEREKEKNEK

A foglalkozásokon a gyerekek könnyen elsajátítható hagyományos és modern kézműves technikákkal, változatos alapanyagokkal ismerkedhetnek meg, szerszámhasználatot tanulhatnak. A munkálkodás során fejlődik kézügyességük, formaérzékenységük, kreativitásuk. A foglalkozások témája mindig kapcsolódik az adott évszakhoz, jeles naphoz, hagyományhoz.

 

KÖRMÖNFONÓ KÉZMŰVES KLUB

2010 óta működik a Gencsapáti Művelődési házban a Körmönfonó Kézműves Klub, ahol néhány órára el lehet felejteni a mindennapi problémákat, a munkálkodás kikapcsol, feltölt, és minden alkalom után elkészül valamilyen tárgy, ami használható, szép, és benne van az alkotás öröme. A foglalkozásokon elsajátíthatók a hagyományos és modern kézműves technikák alapjai, megismerhetők a népi kismesterségek, tevékenységformák tradíciói. Cél, hogy jól megmunkálható, könnyen hozzáférhető természetes anyagokkal dolgozzunk, megtanuljunk apró fortélyokat, praktikákat, amelyekkel egyedi, esztétikus tárgyak készíthetők.

 

Asztaliteniszezők Baráti Köre

Szerdánként a pingpongozóké a nagyterem, akik két asztalon versengenek 2 órán keresztül. Több korosztályban (legidősebb játékosunk 76 éves) és nemben mérik össze a tudásukat kizárólag a mozgás öröme és a játék szeretete kedvéért.

 

HLG SE

(Herény Lukácsháza Gencsapáti Sakkszakosztály)

Az NB II-es szakosztály hazai versenyeit bonyolítja intézményünkben, de emlékversenyeket, megyei sakk bajnoki fordulókat is rendeznek vasárnaponként nálunk.

 

Diabétesz Egyesület

A Gencsapáti és Perenye község cukorbeteg közösségét és az érdeklődőket fogja össze az egyesület településünkön. Előadásokat, tájékoztatókat szerveznek a települések lakóinak és az érintetteknek.

 

Szent Brigitta Kör

Általános iskolás leányok klubja, ahol az élet dolgairól, családról, példaképekről, életmódról, közösségről tartanak foglalkozásukat önszerveződő módon.