Adventi forgatag 2019

A Gencsapáti Adventi forgatag rendezvénybe tartozó programok 2019-ben a következők voltak: karácsonyi rajz-és jelképkészítő pályázat, generációk adventi készülődése, valamint kézműves kiállítás és vásár a könyvtárban.

A jelképkészítő verseny nagyon népszerű az óvodások, és családok körében. Nem is igazán verseny ez, hanem inkább bemutató, hisz nagyon nehéz lenne helyezéseket szétosztani a sok gyönyörű alkotás között. Nevezzük kiállításnak, ahol a résztvevők bemutathatták kreativitásukat, ötleteiket a falu közönségének. Tavaly először hirdettük meg karácsonyi rajzpályázatunkat, és olyan népszerűségnek örvendett, hogy ebből is szeretnénk hagyományt teremteni, és lehetőséget adni a sok ügyes kis művésznek, hogy megörvendeztessenek minket alkotásaikkal. Nagyon örülünk neki, hogy ilyen sokan részt vettek a pályázatban, és ennyi szép munka született. Az alkotásokat megtekinthetik a Művelődési Ház és Könyvtárban, illetve a település honlapján, és a Művelődési Ház és Könyvtár FB oldalán.

A kézműves kiállításnak is töretlen a sikere évek óta. Nagyon várják már a település lakói, alkotói valamint a hozzánk érkező vendégek is, hiszen tudják, hogy micsoda szépségeket lehet megtekinteni és vásárolni a gencsapáti könyvtárban ilyenkor advent idején. Helyi kézművesek termékeiből válogathatunk szebbnél szebb ajándékokat szeretteinknek.

A generációk adventi készülődése a TOP projekt keretein belül került először megrendezésre, és idén is nagy sikere volt. Helyi önkéntes kézművesek, óvónők, szülők segítettek a gyermekeknek, családoknak saját készítésű karácsonyi tárgyakat, ajándékokat elkészíteni. Közben, akinek volt kedve táncra is perdülhetett a gyermek táncházban.