Érték és közösség nap Gencsapáti 2021

Szeptember első hétvégéjén, a sportpályán került megrendezésre az Érték és Közösség- Gencsapáti Falunap. Célunk, hogy tényleg értéket közvetítsünk, és közösségi élmény legyen minden évben a falunap.  Akik kilátogattak a rendezvényre, ismét színvonalas programok közül válogathattak és a család apraja-nagyja megtalálhatta a számára szórakoztató kikapcsolódási lehetőséget. Idén először, új elemként jelent meg a rendezvényen a népi játszóház a legkisebbek örömére. Póni lovaglás, körhinta, légvár, csillámtetkó, arcfestés, lufi bohóc várta még a gyerekeket, az idősebbek a Mozdulj Gencsapátiért Egyesület és a Gencsapáti Borbarát Hölgyek jóvoltából helyi termelők borait kóstolhatták az igényesen kialakított borteraszon. Az egészségsátorban a Gencsapáti Szociális Szolgáltató Központ munkatársai és a Védőnői szolgálat vércukorméréssel, vérnyomásméréssel, tanácsadással várta az érdeklődőket. A sátorban közös estebéddel, gulyáslevessel, debreceni kolbásszal és csapolt sörrel várták gencsapáti lakóit.

Eközben a „Gencsapáti ízei” főzőverseny zajlott, melyre idén 9 csapat nevezett. Köszönjük minden csapatnak a nevezést, a remek ételeket, a zsűrinek az értékelést.

A színpadi programok sorát Kónyi Flóri és zenekara cigányzenei koncertje nyitotta, majd a Vasi Népdalstúdió Csicsergő és Boróka csoportja következett. Ágh Péter országgyűlési képviselő és Bodorkós Ferenc polgármester köszöntőjét követően a helyi Félnótás Férfi Népdalkör vasi népdalokat és bordalokat énekelt, majd a Varnyú Country koncertjét hallgathatták meg az érdeklődők. Ezt követően a zenei műfajok széles repertoárjában mindenki megtalálhatta a számára kedveset, volt népzenei koncert a Boglya

Népzenei Együttes előadásában, operett előadás a Big Mouse Band tolmácsolásában, és rock zene a Bad Ferroval. Az estét Unikum buli zárta.