Érték és közösség nap Gencsapáti 2022

Szeptember második hétvégéjén, a sportpályán került megrendezésre az Érték és Közösség- Gencsapáti Falunap. Célunk, hogy tényleg értéket közvetítsünk, és közösségi élmény legyen minden évben a falunap.  Akik kilátogattak a rendezvényre, ismét színvonalas programok közül válogathattak és a család apraja-nagyja megtalálhatta a számára szórakoztató kikapcsolódási lehetőséget. Volt népi játszóház a legkisebbek örömére. Póni lovaglás, körhinta, légvár, csillámtetkó, arcfestés, lufi bohóc várta még a gyerekeket, az idősebbek a Mozdulj Gencsapátiért Egyesület és a Gencsapáti Borbarát Hölgyek jóvoltából helyi termelők borait kóstolhatták az igényesen kialakított borteraszon. Az egészségsátorban a Gencsapáti Szociális Szolgáltató Központ munkatársai és a Védőnői szolgálat vércukorméréssel, vérnyomásméréssel, tanácsadással várta az érdeklődőket. A sátorban közös estebéddel, pörkölttel, debreceni kolbásszal és csapolt sörrel várták gencsapáti lakóit.

Eközben a „Gencsapáti ízei” főzőverseny zajlott, melyre idén 12 csapat nevezett. Köszönjük minden csapatnak a nevezést, a remek ételeket, a zsűrinek az értékelést. Az eső sem tudta kedvüket szegni a főzőcsapatoknak, és végig kitartottak, sőt még a jó hangulat is garantált volt.

A színpadi programok sorát a Gyöngyös-kert Óvoda nagycsoportosai nyitották, majd a Vasi Népdalstúdió Csicsergő és Boróka csoportja következett. Vasi népdalokat és bordalokat hallhatott a közönség a helyi Félnótás Férfi Népdalkörtől. Bodorkós Ferenc polgármester köszöntője után Batyi Árpád „Kala” és zenekara cigányzenei koncertjével folytatódott a műsor. Tóth Árpád erőemelő világbajnok tartott bemutatót. Joachim Serrano gitáros és Merics Nikolett sanzonénekes műsora következett, majd  a Varnyú Country koncertjét hallgathatták meg az érdeklődők. Ezt követően operett előadás a Big Mouse Band tolmácsolásában, az esti mulatságban pedig a Batyi Fusion című produkció húzta a talpalávalót.