Petőfi busz – kiállítás Petőfi Sándor életéről

A Nemzeti Művelődési Intézet új programja a Térségi Kulturális Program keretében Gencsapátiban az elkövetkező időszakban több program is érkezik. Ennek nyitányaként január 18-19-én érkezett meg hozzánk a Petőfi busz, mely Petőfi Sándor életét mutatja be innovatív és interaktív formában. Az iskolásoknak és óvodásoknak múzeumpedagógiai foglalkozás keretében volt lehetőségük megtekinteni a kiállítást. Az Apponyi Albert Általános Iskola mind a 8 évfolyama élt is a lehetőséggel, illetve a Gyöngyös-kert Óvodából is három csoport érkezett, a nagyobbakat hozták át az óvónők, hogy részt vegyenek a foglalkozáson. Az Idősek Klubja is ellátogatott, de természetesen bárki díjmentesen megtekinthette a nem mindennapi kiállítást. A két nap alatt több mint 300 fő tekintette meg az utazó tárlatot!

A programsorozat következő eleme az iskolásoknak szóló János Vitéz (h)arcai – komplex múzeumpedagógiai foglalkozás. A foglalkozás célja, hogy közelebb hozza a 7-14 éveseket Petőfi művéhez a korosztályi igényeknek megfelelően.

Az elkövetkező időszakban további programokat tudunk megvalósítani, jön hozzánk az Magyar Állami Népi Együttes, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és a MI Cirkuszunk című mentorprogram is az általános iskolások bevonásával. Ezekről a programokról a későbbiekben természetesen tájékoztatjuk majd a kedves érdeklődőket!

Köszönjük a lehetőséget, hogy Gencsapáti is részese lehet ennek a programnak és így díjmentesen hozzájuthatunk ilyen színvonalas szolgáltatásokhoz!