Pünkösdi hétvége Gencsapátiban

„Ha Pünkösd, akkor Gencsapáti”

Időpont 2024. május 17. 19 óra – 2024. május 19.

Helyszín: Gencsapáti sport­pálya, fesztiválsátor

Néptánc, népzene, sport­programok

Idén sajnos elmarad a Gencsapáti Pünkösdi Fesz­tivál, de Pünkösdi hétvége Gencsapátiban címmel idén sem maradunk programok nél­kül. A programsorozat nyitányaként 2024. május 17-én 19 órától láthatja a közönség a Magyar Állami Népi Együt­tes Táncos magyarok című műsorát.

Majd másnap 2024. május 18-án a Moz­dulj Gencsapátiért Egyesület és a Gencsapáti KSE szervezésében sportnap lesz, várjuk kicsik és nagyok részvételét!

Pünkösdvasárnap 2024. május 19-én már 27. alkalommal kerül megrende­zésre a Gencsi Söprű Regionális Nép­táncfesztivál. Általában 10-15 néptánc­együttes, 4-500 táncos produkcióit tekinthetik meg az érdeklődők. Célunk a néptánc közösségek számára találkozási lehetőséget biztosítani, ahol szakmai értékelő zsűri előtt az együttesek igazol­hatják munkájukat és segítséget kaphat­nak további tevékenységükhöz. Ezen túl lehetőség nyílik a baráti találkozásra, és a kötetlen szórakozásra is. Rendezvényünk nem ver­seny, de az értékelést követően a zsűri különdí­jakat adhat az alkotó közösségeknek. A fesztivá­lon két koncertet és táncos mulatságot szervezünk. 19.30-tól Laposa Julcsi & The Band lemez bemutatóját, 21 órától a Ritmusa Zene­kar koncertjét és mulatságát.

Támogatók, együttműködő partne­reink: Csoóri Sándor Alap, Magyarorszá­gi Folklórfesztiválok Szövetsége, Muha­ray Elemér Népművészeti Szövetség, Nyugat-Magyarországi Néptáncszövet­ség, Hagyományok Háza Hálózat, Nem­zeti Kulturális Alap, Gencsapáti Község Önkormányzata, Gencsapáti KSE, Moz­dulj Gencsapátiért Egyesület

Belépés díjtalan! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Jelentkezés, információ: Gencsapáti Művelődési Ház és Könyvtár. Varga Albin

Telefon: 94/508-522; 06/30/560 5099; Email: gencsmuvhaz@gmail.com