Szentkúti Esték koncertsorozat – Rézeleje Fanfárosok koncert

Gencsapáti Szentkút 2024.08.11. vasárnap 19:30 (rossz idő esetén Gencsapáti Művelődési Ház és Könyvtár)
A 2020-ban alakult zenekar elsősorban parádés moldvai és balkáni tánczenét játszik.
Antonovits Bence – alt szaxofon
Bereczki Bálint – tenorkürt
Békési László – tenor szaxofon/klarinét
Geröly Tamás – dob, gardony
Korsós Kinga – kobza, ének
Szabó Levente – harmonika
Udvardi Márton – trombita, szárnykürt
fotó: Kádár Viktor
A Rézeleje Fanfárosok ahol megjelennek, megidézik azt a hangulatot, ahogyan a népi dallamok a mai korban eredeti közegükben tovább élnek: modern hangszereken megszólalva, egy rezesbanda ropogós hangzásával.
A Rézeleje Fanfárosok repertoárja hagyományos gyűjtéseken, népzenei alapú modern dallamokon valamint saját szerzeményeken alapul melyet a hangszerelés tesz egyedivé.
https://www.facebook.com/rezeleje
Így írnak magukról:
Ha van olyan népzene, amire különösebb tánctudás nélkül is lehet önfeledten mulatni, akkor az a csángó, és a balkáni népek zenéje. Zenekarunk rövid fennállása során számos fesztivál, táncház és lakodalom során bizonyította ezt, olyan rendezvényeken táncoltatva meg a közönséget, mint a Fishing on Orfű, az Ozora Festival, a Dombosfest, a Bondoró fesztivál, a Csíkszeredai Városnapok, a Héttorony Fesztivál, de visszatérő vendégek vagyunk a Kobuciban, a Guzsalyas Csángó táncházban és a Fonóban is. Egyaránt muzsikálunk egész estés táncházakat, koncerteket, illetve biztosítjuk rendezvények hangulatzenéjét. Hangszerösszetételéből adódóan zenekarunk megszólal akusztikusan is, és alkalmas vonulás közbeni játékra.
A belépés díjtalan, de nagyon szívesen fogadjuk adományaikat, mindenkit szeretettel várunk!